Luni-Vineri 7:00-15:00
Categorie:Sistem musculo-scheletic, articulații, metabolism, sistem renal, ameliorarea durerii.
Utilizarea rețetei în conformitate cu medicina tradițională chineză:
-întărește rinichii
-întărește oasele și tendoanele
-deplasează blocajele de sânge și "mucus"
-ameliorează durerea și umflăturile
Descriere:
O formulă menită să susțină un metabolism osos sănătos, mai ales în cazul excrescențelor și pintenilor osoși, care ne pot provoca dureri considerabile, precum și, de exemplu, în cazul osteoporozei, care poate fi, de asemenea, dureroasă. Conform medicinei chineze, rinichii sunt responsabili de calitatea oaselor, Yang-ul lor pentru rezistență și Yin-ul lor pentru nutriție. Dacă aceștia sunt slăbiți, oasele atât se "subțiază", cât și formează blocaje în locurile cele mai solicitate (călcâie, articulații, coloană vertebrală etc.). La început trecătoare, care se manifestă doar prin dureri momentane, mai târziu ele se "materializează" în excrescențe osoase, care sunt deja luate ca o formă de "mucus" și de blocare a sângelui. Durerile sunt neplăcute, înțepătoare, împiedicându-ne să ne mișcăm normal.
Pentru aceste afecțiuni amestecul este ideal: întărește Rinichii, le încălzește Yang-ul și prin aceasta este capabil să întărească oasele și tendoanele. Deoarece conține și plante care mișcă blocajele, acționează asupra excrescențelor osoase și oprește durerea. De asemenea, poate expulza vântul și umezeala, deci ajută chiar și atunci când durerea reacționează la schimbările de vreme.
Indicații:
-excrescențe osoase și pinteni
-durere în excrescențe și pinteni osoși
-dureri musculo-scheletice
-inflamație articulară
Utilizări moderne:
-excrescențe și pinteni osoși
-favorizează mineralizarea oaselor
-promovează diferențierea osteoblastelor
-artralgie - dureri articulare, artrită
Limbaj:
-conform stării actuale
Puls:
-în funcție de starea actuală
Contraindicații:
-condiții de căldură completă cu puls shu
Observație:
Pentru a afecta metabolismul osos în creșteri și pinteni, utilizați pe o perioadă de luni.
Ingrediente pentru rețetă:
Editat de |
Chineză |
Cehă |
latină |
|
Rou Cong Rong |
|
Herb. cistanche |
Chao |
Cang Er Zi |
Crețișoară siberiană, fruct |
Fruc. xanthii |
|
Gu Sui Bu |
Drynaria fortunova, rizom |
Rhiz. drynariae |
Sheng |
Bai Shao |
Milkweed, rădăcină |
Rad. paeoniae alba |
|
Fu Zi |
Caprifoiul lui Carmichael, rădăcină laterală |
Rad. angelicae sinensis |
Yan |
Bu Gu Zhi |
|
Sem. psoraleae |
|
Ru Xiang |
tămâie, rășină de cuișoare |
Res. olibanum (gummi olibanum) |
Jiu |
Chuan Niu Xi |
Achyrant, rădăcină |
Rad. achyranthis |
Sheng |
Chuan Xiong |
Mărar de Wallich, rizom |
Rhiz. ligustici |
|
Yan Hu Suo |
dymnivka |
Rhiz. corydalis |
|
Dang Gui |
Angelica chineză, rădăcină |
Rad. angelicae sinensis |
|
Gan Jiang |
ghimbir, rizom |
Rhiz. zingiberis |
Sheng |
Wang Bu Liu Xing Zi |
Lăptișor de matcă spaniol |
Sem. vaccariae |
|