Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Catering uscat

Catering uscat

Descrierea imaginii

Seceta este o patologie de toamnă și intră în organism prin nas sau gură. Ea invadează plămânii și usucă fluidele, ducând la deshidratarea sângelui și a energiei hrănitoare și afectând hidratarea organismului. Uscăciunea este foarte asemănătoare cu și poate rezulta dintr-o deficiență Yin.

Simptome de uscăciune imagine

Principalele simptome ale uscăciunii:

  • Gura și gâtul uscate
  • Piele, buze, membrane mucoase, ochi uscați
  • Ochi scufundați
  • Reducerea urinării
  • constipație
  • Rulouri de salivă pe limbă

Uscăciunea poate fi cauzată de uscăciune caldă sau rece.

Uscăciunea caldă: apare toamna în timpul verii indiene sau primăvara. Atacă energia defensivă a Wei Qi, pielea și plămânii. Se manifestă prin febră, frisoane, dureri de cap, transpirație ușoară, gât și nas uscate și sete.

Seceta rece: Este rezultatul zilelor reci de toamnă. Se manifestă la nivelul pielii și plămânilor, mai degrabă febrilă, nas înfundat fără uscăciune, flegmă subțire, buze uscate. Uscăciunea se poate transforma rapid în căldură.

Tânără, frumoasă, hispanică, femeie, întinsă, pe, canapea, bolnavă, cu

Principiile generale ale dietei în pictură

Uscăciunea afectează în primul rând plămânii și stomacul și țesuturile asociate. Uscăciunea poate sau nu poate fi asociată cu deficiența Yin. Alimentele menite să umezească uscăciunea tind să lubrifieze și să producă mucus, ceea ce le deosebește de alimentele care îmbunătățesc Yin. Consumul de legume fierte sau la aburi și respectarea unui regim de băut sunt recomandate pentru hidratarea adecvată a organismului.

Alimenterecomandate

  • Cantități mici de lapte și produse lactate (unt, iaurt)
  • Fructe: pere, mere, banane
  • Produse din soia: tofu, tempeh, lapte de soia
  • Cereale: orz, hrișcă
  • Ciuperci: meduze (urechea lui Iuda), Hericium
  • Nuci și semințe: migdale, semințe de pin, arahide, semințe de susan
  • Carne: porc, hering
  • Legume: creson, cicoare, păstârnac, kohlrabi, salată, sparanghel, conopidă, vinete, mazăre, germeni de legume


Evitați

  • Alimentele prăjite, coapte și la grătar
  • Alimentele care se usucă (produse de patiserie și pâine)
  • Alimentele fierbinți și alimentele care se încălzesc (chilli, curry, ghimbir uscat, scorțișoară, cuișoare, carne de miel, căprioară, mistreț)
  • Alcoolul tare și vinul roșu

Note clinice

Medicii chinezi spun că în imaginile de uscăciune, nu este suficient să beți apă, dar este necesar să mâncați apă. Aceasta înseamnă că trebuie să mâncați mai multe alimente care conțin lichide. Ciorbe, legume, fructe. A mânca doar rulouri ar fi o cale greșită de urmat.


Regim de băut recomandat:

  • 1 pahar de apă fiartă cu lime, lămâie sau miere (pentru constipație).
  • Între orele 10.00 și 12.00: 2 pahare de apă fiartă sau ceai de plante (mentă) pentru refacerea lichidelor
  • Între orele 15 și 17: 2 pahare de apă sau suc de legume diluat (morcovi, sfeclă roșie, mere, pere) pentru detoxifiere
  • Seara, înainte de culcare: pahar de apă sau ceai de plante pentru a împiedica îngroșarea sângelui

Rețete

Supă vindecătoare pentru umezire

Avem nevoie de:

  • 50 g bulbi de crin (Bai Hé)
  • 100 g sparanghel tocat

Mod de preparare: Se fierbe gălbenelele în apă clocotită:

Se pun bulbii de crin la fiert în 1 l de apă și se fierb timp de 30 de minute la foc mic. Se adaugă 100 g sparanghel tocat și se fierbe încă 30 de minute. Se servesc de 2 ori pe zi. NU SALAȚI!

Sparanghel, Supă, Pe, lemn, masă
Cașcaval cu Hericius

Necesar: 1:

  • 100 g de tofu
  • 20 g de ciupercă Hericium
  • 15 g cașcaval tare
  • 15 g alune
  • 1 ceapă de primăvară
  • 1½ linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță Shoyu
  • 1 linguriță miere
  • sare
  • 1 linguriță ulei de susan

Mod de preparare: Se usucă bine Hericiul:

Se înmoaie Hericium-ul uscat, se taie ceapa mărunt, se taie tofu și brânza de vaci și se amestecă totul. Se stoarce apa din Hericium și se taie în bucăți. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa, tofu, brânza de vaci, Hericium și alunele și se amestecă totul. Se încorporează Shoyu, mierea și sarea. Se adaugă 1 cană de apă, se aduce la fierbere, se spumează și se fierbe timp de aproximativ 15 minute. Se stropește cu ulei de susan și se servește.