Luni-Vineri 7:00-15:00
Descrierea imaginii
Seceta este o patologie de toamnă și intră în organism prin nas sau gură. Ea invadează plămânii și usucă fluidele, ducând la deshidratarea sângelui și a energiei hrănitoare și afectând hidratarea organismului. Uscăciunea este foarte asemănătoare cu și poate rezulta dintr-o deficiență Yin.
Principalele simptome ale uscăciunii:
Uscăciunea poate fi cauzată de uscăciune caldă sau rece.
Uscăciunea caldă: apare toamna în timpul verii indiene sau primăvara. Atacă energia defensivă a Wei Qi, pielea și plămânii. Se manifestă prin febră, frisoane, dureri de cap, transpirație ușoară, gât și nas uscate și sete.
Seceta rece: Este rezultatul zilelor reci de toamnă. Se manifestă la nivelul pielii și plămânilor, mai degrabă febrilă, nas înfundat fără uscăciune, flegmă subțire, buze uscate. Uscăciunea se poate transforma rapid în căldură.
Uscăciunea afectează în primul rând plămânii și stomacul și țesuturile asociate. Uscăciunea poate sau nu poate fi asociată cu deficiența Yin. Alimentele menite să umezească uscăciunea tind să lubrifieze și să producă mucus, ceea ce le deosebește de alimentele care îmbunătățesc Yin. Consumul de legume fierte sau la aburi și respectarea unui regim de băut sunt recomandate pentru hidratarea adecvată a organismului.
Evitați
Medicii chinezi spun că în imaginile de uscăciune, nu este suficient să beți apă, dar este necesar să mâncați apă. Aceasta înseamnă că trebuie să mâncați mai multe alimente care conțin lichide. Ciorbe, legume, fructe. A mânca doar rulouri ar fi o cale greșită de urmat.
Regim de băut recomandat:
Avem nevoie de:
Mod de preparare: Se fierbe gălbenelele în apă clocotită:
Se pun bulbii de crin la fiert în 1 l de apă și se fierb timp de 30 de minute la foc mic. Se adaugă 100 g sparanghel tocat și se fierbe încă 30 de minute. Se servesc de 2 ori pe zi. NU SALAȚI!
Necesar: 1:
Mod de preparare: Se usucă bine Hericiul:
Se înmoaie Hericium-ul uscat, se taie ceapa mărunt, se taie tofu și brânza de vaci și se amestecă totul. Se stoarce apa din Hericium și se taie în bucăți. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa, tofu, brânza de vaci, Hericium și alunele și se amestecă totul. Se încorporează Shoyu, mierea și sarea. Se adaugă 1 cană de apă, se aduce la fierbere, se spumează și se fierbe timp de aproximativ 15 minute. Se stropește cu ulei de susan și se servește.