Luni-Vineri 7:00-15:00
Categorie.
Utilizarea rețetei în conformitate cu medicina tradițională chineză:
-întărește și fortifică splina
-transformă stagnarea alimentelor în Stomac
-armonizează StomaculDe ce
-oprește diareea
-armonizează digestia
Descriere:
Un amestec superb formulat care abordează problemele digestive pe mai multe niveluri. În zona stomacului, principala problemă este tendința de stagnare a alimentelor - stomacul nu "digeră" și avem o senzație de presiune, de plenitudine în epigastru și putem experimenta râgâituri sau regurgitări frecvente. Problemele se agravează de obicei după ce mâncăm. Ulterior, totul se poate "muta mai jos" - la intestine, care în medicina chineză vorbim deja despre splină. Stomacul nu a procesat corespunzător alimentele și, prin urmare, splina face mult mai dificilă separarea "curatului de tulbure", care este cea mai importantă funcție a sa. Numai Gu Qi (Qi de cereale) pur, cu granulație fină, poate fi folosit pentru a produce Qi, sânge și alte substanțe vitale. Nu numai că organismul suferă din cauza lipsei acestora, dar alimentele neprocesate, împreună cu umezeala produsă de splina care funcționează necorespunzător, vor provoca balonare semnificativă și roade în abdomen, urmate de diaree.
Inițial, astfel de afecțiuni pot apărea doar după o supraalimentare sau după mese grele, dar dacă nu reacționăm corespunzător și nu le abordăm, afecțiunea devine cronică și putem fi deranjați de orice aliment. Oboseala după masă este, de asemenea, tipică. Acesta este momentul în care întindem mâna după Jian Pi Tang.
Amestecul conține plante care agită stagnarea și ajută la fluxul și utilizarea corectă a alimentelor în Stomac și Intestine, întărind Splina, uscând și eliminând umezeala patologică și armonizând întregul complex digestiv. Digestia se îmbunătățește, avem mai multă energie și ne bucurăm de fiecare masă.
Indicații:
-inapetență
-oboseală și disconfort după masă
-presiune
-greutate sau distensie la nivelul stomacului
-eructații frecvente până la regurgitare
-balonare
-roade în abdomen
-scaune moi, diaree până la diaree apoasă
-metabolism lent
-secreții
-constipație
Utilizări moderne:
-slăbirea pancreasului (pancreas)
-oboseală cronică
-lipsa apetitului
-gastrită cronică
-pancreatită
-enterită și colită (inflamație pe termen lung a stomacului, pancreasului, intestinului subțire și gros)
-boala celiacă
-ulcere peptice ale duodenului
-de la diaree la dizenterie
-ciroză hepatică
Limbă:
-pal
-tremurând
-cu un strat alb
-adesea umflat și cu amprente
Puls:
-diferite
-în funcție de starea curentă (xi, xu, ru...)
Contraindicații:
-intoxicație alimentară acută contaminată
- amesteculnu este destinat stagnării alimentare (supraalimentării) fără insuficiență concomitentă a Splinei și Stomacului
Note:
Amestecul reface energia generală și susține - întărește funcția digestivă.
Atunci când se consolidează complexul digestiv, este necesar un regim alimentar regulat și ajustarea dietei în vederea consolidării splinei și armonizării stomacului.
Slăbirea Splinei duce la multe alte scenarii. Adesea apoi, din lipsă de Qi defensiv, apărarea noastră este slăbită.
În cazul în care distensia Stomacului, balonarea și flatulența domină asupra senzației de greutate și se resimte o durere variabilă, recomandăm combinarea cu tinctura Mu Xiang Shun Qi Wan, care este excelentă în deplasarea stagnării în zona radiantă medie.
Dacă digestia este vizibil afectată de stres, recomandăm combinarea cu tinctura Xiao Yao San, care relaxează Ficatul și îl armonizează cu Splina.
Ingrediente pentru rețetă:
Adaptare |
Chineză |
Cehă |
latină |
Chao |
Bai Zhu |
Atractylus grandifolia, rizom |
Rhiz. atractylodis |
|
Fu Ling |
Poria coconut, sclerotium |
Skler. poriae |
|
Dang Shen |
silex păros, rădăcină |
Rad. codonopsis pilosulae |
Chao |
Shan Yao |
Ignama chinezească, tubercul |
Tub. dioscoreae oppositae |
|
Rou Dou Kou |
Nucșoară |
Sem. myristicae |
Chao |
Shan Zha |
Păducel, fruct |
Fruc. crataegi |
|
Shen Qu |
Drojdie vitală |
Massa fermentata |
Sheng |
Mai Ya |
Orz germinat, fructe |
Fruc. hordei germinatus |
|
Chen Pi |
Mandarină, scoarță |
Peri. citri |
|
Sha Ren |
amom tufiș, fruct |
Fruc. amomi |
|
Mu Xiang |
Brusture, rădăcină |
Rad. aucklandiae |