Luni-Vineri 7:00-15:00
Categorii: digestie, ginecologie, psihic, nervi, insomnie, urologie, metabolism, Inima și vasele de sânge, Sistemul hepatic, Sistemul splinei, ameliorarea durerii.
Utilizarea rețetei în conformitate cu medicina tradițională chineză:
-ameliorează stagnarea Qi-ului ficatului
-reglează circulația Qi-ului și a sângelui
-ameliorează stagnarea în piept
-ameliorează stresul
-armonizează emoțiile
Descriere:
Ficatul ca organ este considerat "generalul" corpului. Acesta se asigură că totul în organism curge fără probleme - Qi, sânge, toate celelalte fluide corporale, precum și emoțiile. Iar acestea, cunoscute sub numele de cele șapte răni, sunt cele care provoacă cel mai adesea blocaje ale Ficatului. În funcție de cât de grave sunt acestea sau de cât de mare este nivelul de stres, Ficatul este mai mult sau mai puțin blocat. Prin urmare, toate simptomele care apar sunt foarte variabile doar în funcție de starea actuală a Ficatului și de capacitatea acestuia de a se limpezi. La femei, patența lor variază și în funcție de faza ciclului menstrual. Înainte de menstruație, există ceea ce se numește stagnare fiziologică, când sângele lor se umple cu calea extraordinară Chong Mai, așteptând să vadă dacă femeia rămâne însărcinată sau dacă începe menstruația. Dacă Ficatul tinde să se blocheze, stagnarea este mai mult decât fiziologică și apare așa-numitul sindrom premenstrual. Modul în care Ficatul poate influența funcționarea tuturor organelor și fluxul tuturor substanțelor vitale și modul în care este el însuși dependent de gradul de stres și emoție este cauza așa-numitelor boli psihosomatice sau somatizarea stresului. Blocajele apar în organism la diferite niveluri.
La femei, acestea se manifestă de obicei în localizări precum tiroida, sâni (dureri înainte de menstruație și diverse formațiuni), piept (dificultăți de respirație, dureri și presiune în partea inferioară a coastelor), probleme digestive și stagnări în partea inferioară radială (chisturi, fibroame, endometrioză). Toate exacerbate de emoții, stres și în jurul menstruației.
Funcția de bază a amestecului Chai Hu Shu Gan Tang este tocmai de a curăța Ficatul, ceea ce avantajează apoi circulația, dar și de a armoniza sângele și de a opri durerile. În modificarea Jia Jian, acesta este îmbogățit cu plante care sporesc și mai mult capacitatea acestui amestec de a elibera blocajele chiar în zona sânilor care îi fac să fie umflați, sensibili și dureroși, mai ales înainte de menstruație, dar și după. Și, pe deasupra, formula mai calmează și relaxează frumos.
Indicații:
-dureri de sâni înainte și după menstruație
-chisturi
-adenoame sau fibroame în sân
-probleme înainte de menstruație, denumite sindrom premenstrual
-menstruație dureroasă
-menstruație neregulată
-somatizarea stresului, dependența simptomelor fizice de emoții
-variabilitatea simptomelor
-insomnie (exacerbată de stres și emoții)
-anxietate, depresie
-iritabilitate, nervozitate, toane
-suspine frecvente
-incapacitatea de a se relaxa
-senzație de crampe, încordare
-dificultăți în menopauză
-dureri de cap
-durere, presiune sau apăsare în piept, sub coaste sau în zona stomacului
-senzație de apăsare în piept
-palpitații ale inimii
-stomac sau inimă nevrotică
-scăderea apetitului sau pofte excesive (pentru dulciuri)
-mâncatul la stres
-balonare, eructații, dureri de stomac
-scaune moi, dar și constipație agravată de stres
Utilizări moderne:
-sindromul premenstrual
-colecistită
-inflamația vezicii biliare
-pietre la vezica biliară
-hepatită
-gastrită
-gastrită atrofică
-ulcer peptic al stomacului
-menstruație neregulată
-menstruație dureroasă
-mărirea și durerea sânilor
-boala fibrochistică a sânilor
-insomnie
-stres emoțional
-depresie
-disfuncții sexuale masculine și orhită
Limbă:
-roz
-la violet
-acoperire subțire
-alb
Puls:
-xian ev. jin
Contraindicații:
-precauție în condiții cu deficiență Yin și căldură goală
Observație:
Una dintre cele mai utilizate rețete folosite pentru a trata stagnarea Ficatului cu dureri în partea inferioară a spatelui și pentru a trata problemele menstruale din aceeași cauză.
Ingrediente ale rețetei:
Editat de |
chineză |
Cehă |
latină |
|
Chen Pi |
mandarină, scoarță |
Peri. citri |
Cu |
Chai Hu |
Perișor chinezesc, buric |
Rad. bupleuri |
Zhi |
Chuan Xiong |
mărar de Wallich |
Rhiz. ligustici |
Sheng |
Zhi Ke |
bigaradia, fruct |
Fruc. aurantii |
Chao |
Bai Shao |
Milkweed, rădăcină |
Rad. paeoniae alba |
Zhi |
Gan Cao |
Licorice, rădăcină |
Rad. glycyrrhizae |
|
Xiang Fu |
Shahroth, rizom |
Rhiz. cyperi |
Chao |
Wang Bu Liu Xing |
Lăptișor de matcă spaniol |
Sem. vaccariae |
|
Si Gua Luo |
lufa |
Fruc. retinervus luffae |
|
|