Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Mâncare lângă foc și căldură

Mâncatul prin foc și căldură

Căldura poate apărea în organism în mai multe moduri:
  • Ea poate pătrunde în noi din exterior ca agent patogen climatic extern, de exemplu, prin supraexpunere la soare sau prin atacul căldurii vântului (viruși comuni).
  • Mai des, însă, căldura este cauzată de consumul de alimente prea fierbinți (picante, condimentate, prăjite, alcool) sau de stresul excesiv, suprasolicitarea sau suprimarea emoțiilor. Stresul și emoțiile se transformă întotdeauna în cele din urmă în căldură în organism.


    Young, Pretty, Woman, Cu, Mână, Ventilator, Suferind, De, Căldură, Și

Simptome ale imaginii la foc și căldură

Căldura în organism se manifestă prin:

  • Nervozitate și neliniște
  • Manifestări arzătoare și roșii pe piele
  • Diferite simptome și senzații de căldură
  • Migrene și arsuri ale ochilor
  • Transpirație excesivă
  • Amărăciune în gură și sete
  • Pofta de băuturi reci
  • insomnie
  • Urină închisă la culoare și scaune uscate
  • Limba roșie

Principiile generale ale mâncării în apropierea focului și a căldurii

  • Pacienții cu aceste afecțiuni beneficiază de alimente amare, reci și picante.
  • Se recomandă, în general, un consum sporit de alimente crude, în special fructe și legume.
  • De această abordare a dietei beneficiază și persoanele cu bufeuri și exces Yang, chiar dacă nu au simptome.


Imagini acute de căldură

  • În stările acute de căldură (de exemplu, atacul de căldură provocat de vânt), este important să urmăriți aportul adecvat de lichide. Sucurile de fructe și legume, ceaiurile din plante și ciorbele sau supele ușoare sunt cele mai bune, ideal calde sau la temperatura camerei.
  • Lichidele răcite sau înghețate sunt cel mai bine evitate, deoarece pot avea un efect dăunător asupra splinei.
  • În timpul unei crize de vânt-cald, este necesar să se deschidă porii (transpirație), astfel încât organismele dăunătoare să fie eliminate. Sunt utile alimentele răcoritoare și distractive înțepătoare, precum menta, perele, ridichile, cresonul și varza.
  • Evitați alimentele care încălzesc, cum ar fi carnea de miel, vită, pui, crustacee și condimentele care încălzesc.


Imagini cronice de fierbințeală

  • Metodele de gătit care sporesc esența termică a alimentelor, cum ar fi coacerea, prăjirea, grătarul și prăjirea, sunt inadecvate.
  • Sunt recomandate tratamentele termice mai ușoare, cum ar fi aburirea și prăjirea rapidă în wok.
  • Unele alimente crude întregi sunt utile (cu excepția căldurii stomacale), combinați-le cu alimente gătite sau ușor albite.
Salată de castraveți, cu ridichi și avocado, sos cremă și mărar

Alimente recomandate

În general în apropierea căldurii și a focului: Țelină, spanac, varză, castraveți, salată, ridichi, sparanghel, vinete, varză kale, varză chinezească, roșii, broccoli, conopidă, dovlecei, mere, pere, pepene galben, vinete, grâu, orz, tofu, tempeh, lapte de soia, iaurt, germeni de fasole mung și lucernă, alge marine, spirulină, carne de crab.

Pentru un stomac fierbinte: orez, orz, ovăz pentru terci, banane, avocado, castraveți, spanac, salată, rachetă, creson, varză (gătită sau în suc), tofu, lapte de soia, iaurt.

Pentru febră hepatică: Mentă, fasole mung și germenii lor, țelină, napi, ridiche albă (daikon), alge, salată, păpădie, castravete, agrișe, creson, vinete, tofu.

Crețișoară, mere, pere, piersici, căpșuni, lămâie, ridichi, dovleac, varză, conopidă, spanac, sfeclă, creson.

Pentru sângele fierbinte: vinete, spanac, sfeclă, varză, spanac, kaki, lămâie, țelină, salată, măsline.

Alimente interzise

Tot ceea ce este fierbinte, picant, prăjit, copt, la grătar și picant: ardei iute, scorțișoară, ghimbir, curry, piper negru, usturoi, muștar, hrean, cafea, ciocolată, uleiuri vegetale încălzite, carne roșie (în special miel), pui, alcool tare, vin roșu, oțet, creveți, creveți mantis, brânză, ouă, sare în exces, alune.

Note clinice

  • Aveți grijă de emoțiile dumneavoastră, încercați meditația, yoga, Tai Ji, Qi Gong sau exerciții de respirație.
  • Pregătiți ceai de balsam de lămâie înainte de a merge la culcare.
  • Dacă vă simțiți înfierbântat și aveți grețuri sau greață, beți un bulion de cereale făcut din igname înainte de fiecare masă.
  • Dacă simțiți o senzație de arsură și nu simțiți greață și mâncarea nu se ridică, preparați un bulion de cereale din hrișcă albă.

Rețete

Rețetă pentru bulion de cereale

Avem nevoie de:

  • 2 linguri de cereale
  • 1 l de apă
  • un vârf de cuțit de sare


Procedură: Se fierbe în apă clocotită:

  • Se aduc cerealele cu apă la fierbere și se scot, se fierb timp de 2 ore și apoi se servesc.

Pure, pește, bulion, în, caserolă, sus, vedere