Luni-Vineri 7:00-15:00
Căldura în organism se manifestă prin:
Imagini acute de căldură
Imagini cronice de fierbințeală
În general în apropierea căldurii și a focului: Țelină, spanac, varză, castraveți, salată, ridichi, sparanghel, vinete, varză kale, varză chinezească, roșii, broccoli, conopidă, dovlecei, mere, pere, pepene galben, vinete, grâu, orz, tofu, tempeh, lapte de soia, iaurt, germeni de fasole mung și lucernă, alge marine, spirulină, carne de crab.
Pentru un stomac fierbinte: orez, orz, ovăz pentru terci, banane, avocado, castraveți, spanac, salată, rachetă, creson, varză (gătită sau în suc), tofu, lapte de soia, iaurt.
Pentru febră hepatică: Mentă, fasole mung și germenii lor, țelină, napi, ridiche albă (daikon), alge, salată, păpădie, castravete, agrișe, creson, vinete, tofu.
Crețișoară, mere, pere, piersici, căpșuni, lămâie, ridichi, dovleac, varză, conopidă, spanac, sfeclă, creson.
Pentru sângele fierbinte: vinete, spanac, sfeclă, varză, spanac, kaki, lămâie, țelină, salată, măsline.
Alimente interzise
Tot ceea ce este fierbinte, picant, prăjit, copt, la grătar și picant: ardei iute, scorțișoară, ghimbir, curry, piper negru, usturoi, muștar, hrean, cafea, ciocolată, uleiuri vegetale încălzite, carne roșie (în special miel), pui, alcool tare, vin roșu, oțet, creveți, creveți mantis, brânză, ouă, sare în exces, alune.
Avem nevoie de:
Procedură: Se fierbe în apă clocotită: