Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Chaga

chaga-herpetic-meningită-herpetică-rezistentă

Alte denumiri:

  • Cehă - clinker polypore
  • Latină - Inonotus obliquus

Scurtă descriere

Chaga(Inonotus obliguus, clinker polypore, birch mushroom, tschagapilz, Hua Jie Kong Jun) aparține ciupercilor care distrug lemnul. Este multianuală și produce două tipuri de corpuri fructifere, sexuale și asexuate. După ce infectează un copac, produce corpuri fructifere "despicate", de culoare neagră închisă, care conțin chlamydospore, adică spori. Aceste corpuri fructifere pot supraviețui timp de mai mulți ani și au dimensiuni de aproximativ 10-35 cm. Mai târziu, pe măsură ce ciuperca se maturizează și copacul infectat prin al cărui trunchi a crescut ciuperca moare, se dezvoltă un al doilea tip de corpuri fructifere care conțin spori sexuali - bazidiospori. Acest corp fructifer este mai mare și poate ajunge la câțiva metri lungime. Chaga parazitează în principal copaci foioși, cel mai frecvent pe mesteceni, de la care obține și ingredientul important betulină.

Chaga este răspândită în emisfera nordică. Este foarte bine cunoscut în Rusia, unde face parte și din medicina tradițională rusă. Cu toate acestea, este la fel de bine cunoscută în medicina tradițională chineză.

Ciuperca este cunoscută încă de acum aproximativ 4000 de ani, fiind folosită de mesopotamieni, egipteni, chinezi etc. Chaga este descrisă și în "ierbarul" chinez Shen Nong Ben Cao Jing. Este menționat și de Soljenițîn în cartea sa Cancer. Chaga nu era necunoscută locuitorilor originari ai Japoniei, adică Ainu. Și ei foloseau pulberea din ciuperca uscată nu doar pentru ceremonii religioase.

Dar Chaga era cunoscută și indienilor din America de Nord.

În istoria modernă, Chaga a fost studiată încă din 1864 de către J. G. N Dragendorff în Sankt Petersburg. Progrese semnificative în studiul ciupercilor au fost făcute în secolul al XX-lea, compoziția sa a fost dezvăluită și a început să fie studiată științific.

Dorim să vă informăm că site-ul nostru nu mai poate face afirmații care ar putea da impresia unui efect medicamentos al ierburilor sau ciupercilor. Legislația actuală a UE interzice acest lucru. Chiar dacă medicina tradițională chineză există de mii de ani și a fost testată pe nenumărați pacienți. În același timp, nu trebuie să menționăm efectele dovedite de studiile științifice contemporane. Dar noi credem în bunul simț al clienților noștri. Pentru informații detaliate despre ierburi și ciuperci, vă rugăm să căutați sursele publice disponibile pe Internet. De exemplu, informații valoroase pot fi găsite la www.tcmencyklopedie.cz.

Surse de informații despre ciupercile vitale:
Martin Powell - Ciuperci medicinale Un ghid clinic
Pavel Valíček - Ciupercile și efectele lor medicinale
G.M. Halpren, A.H. Miller - Medicinal Mushrooms Ancient Remedies dor Modern Ailments
G.M. Halpren - Ciuperci vindecătoare
Christopher Hobbs - Ciuperci medicinale: o eclipsă de tradiție, vindecare și cultură
Robert Rogers - Farmacia ciupercilor
Vladimir Ando - Farmacologia medicinei chineze clasice
Radomir Soch, Alexandr Jegorov - Encyclopedia of Medicinal Mushrooms
Bensky - Materia medicală