Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Primăvara este bună pentru ficat, detoxifiere pentru organism

Deznădejde gratuită, un sentiment de plenitudine, oboseală constantă, depresie din lipsă de căldură i soare. Muli dintre noi experimentează mereu aceste sentimente la sfâritul iernii, chiar înainte de sosirea primăverii. Poate că în spatele lor se află doar dorina naturală a organismului pentru un nou anotimp plin de viaă. Poate că ne dorim pur i simplu, la fel ca plantele, să înflorească din nou. Sau poate că organismul nostru ne spune fără compromisuri că este timpul pentru o curăenie internă. Ei bine, când să găsim mai bine oportunitatea decât chiar acum? La urma urmei, conform medicinei tradiionale chinezeti, aceasta este cea mai bună perioadă a anului pentru detoxifierea ficatului, mica, dar puternica noastră fabrică chimică.
 
 

Ficatul ca organ de detoxifiere

Ficatul este principalul organ de detoxifiere al corpului nostru. În fiecare zi se luptă cu sute de substanțe toxice din mediu, dar și cu păcatele pe care le comitem asupra propriului corp. Pentru ca organismul nostru să funcționeze bine, ar trebui să-i dăm o mână de ajutor cel puțin o dată pe an. Poate punându-l pe un mic stop, poate chiar pe marșarier, și pornind într-o detoxifiere controlată.

"De la o vârstă fragedă, am fost învățați să avem grijă de curățenia noastră exterioară. Ne spălăm în mod regulat mâinile, părul și corpul de impuritățile cu care venim în contact pe parcursul zilei. Este un dat pentru noi și o facem în fiecare zi. Dar nu am fost învățați să ne păstrăm mediul intern curat. Cu toate acestea, având în vedere modul în care mâncăm și trăim în general, acesta este un subiect mai mult decât relevant și necesar", spune Lukáš Bulín, expert în medicină funcțională și nutriție.

Principiile de bază ale detoxifierii

Factorul cheie în detoxifierea organismului este o dietă naturală, bogată în fructe i legume, nuci, semine i leguminoase. Aportul crescut de fibre, care curăă coninutul intestinelor, este, de asemenea, esenial pentru detoxifiere. Zaharurile rafinate, pâinea albă, mezelurile, carnea roie, alcoolul, diversele gustări dulci, sărate i prăjite sunt nepotrivite.

În loc de sucuri i sucuri zaharoase, apelai la apă plată sau ceaiuri din plante.
Totui, detoxifierea include i multă micare activă în aer curat, somn suficient i de bună calitate i eliminarea stresului.
Desigur, absena alcoolului i a nicotinei este o necesitate.
Atunci când curăai organismul, pe lângă zaharuri, ar trebui să omitei sau cel puin să reducei consumul de alimente din făină albă (produse de patiserie, paste făinoase) i să le înlocuii cu produse din făină integrală sau făină de spelta.

De asemenea, cantitatea de lichide consumată ar trebui ajustată în funcie de anotimp i de temperatură. Atunci când plouă sau este umed i rece, este suficient să bei mult mai puin decât pe vreme caldă. Fiecare ar trebui să învee să se gândească la cantitatea de lichide pe care ar trebui să o consume într-o anumită zi, în funcie de vreme i de tipul de alimente consumate (mai multe lichide vs. alimente mai groase).

Ca un ghid aproximativ, se sugerează că un bărbat adult ar trebui să bea cel puin 3 litri de apă pe zi, în timp ce femeia medie are nevoie de doar 2,5 litri. Cu toate acestea, aceste cifre variază adesea. Depinde foarte mult de greutatea i stilul de viaă, precum i de nivelul de transpiraie. Este de îneles că, cu cât vă micai mai mult, cu atât trebuie să bei mai multă apă. Cu toate acestea, mai presus de toate, ar trebui să vă ghidai întotdeauna după nevoile dumneavoastră i reaciile corpului dumneavoastră.

 

Ficatul și puterea sa de detoxifiere

Conform medicinei tradiționale chineze, ficatul este un fel de "comandant-șef" al organismului nostru, din care emană intențiile. Acesta îndeplinește multe funcții importante în organism legate de sânge, Qi și fluidele corporale. Conform medicinei tradiționale chineze, ficatul stochează sângele și controlează fluxul intern al organismului.

Funcția lor este de a asigura mișcarea energiei, a sângelui, a nutrienților și a fluidelor corporale în organism.

Acestea sunt atribuite elementului Lemn, iar sistemul lor din organism include vezica biliară, tendoanele și ligamentele, unghiile și ochii.

Direcția cardinală este estul, iar anotimpul principal este primăvara.

Funcția de detoxifiere a Ficatului este de-a dreptul de neînlocuit. Acesta descompune toate substanțele străine care sunt injectate în organism în orice mod, adică droguri, alcool, medicamente, otrăvuri, precum și substanțele create în organism. Doar celulele hepatice sunt echipate să descompună și să transforme compușii străini. Sarcina lor principală este de a transforma substanțele în unele mai puțin toxice și mai solubile în apă, facilitând astfel excreția lor prin bilă, fecale și mai ales urină.

Prin urmare, importanța bunei funcționări a ficatului nu are nevoie de discuții. Iar curățarea acestora tinde să fie baza oricărei detoxifieri corecte. Legumele, de exemplu, sunt o modalitate excelentă de a curăța ficatul:

  • Orice legume cu frunze (salată, spanac)
  • Legume rădăcinoase (morcovi, țelină, sfeclă...)
  • Brassica (conopidă, varză kale, broccoli, varză - chiar fermentată)
  • Ceapă (usturoi, ceapă, praz)
  • Anghinare

Frunzele de păpădie și urzică, rozmarinul și cimbrul, turmericul, nopal, semințele de in și chia, chlorella și multe altele sunt, de asemenea, excelente pentru curățarea ficatului.

Ficatul este ciulinul de lapte

Probabil cea mai cunoscută plantă pentru curăarea ficatului este marijuana Milk thistle. Este o plantă graioasă, care crete până la doi metri înălime, i arată ca, ei bine, un ciulin. Numele popular pentru această floare este "Coroana lui Hristos" sau "Ciulinul Mariei". Strămoii notri foloseau această plantă pentru a încerca să rezolve problemele legate de cavitatea abdominală. Ei o foloseau pentru a face lichioruri i tincturi pentru a uura ficatul. i chiar mai devreme, în Antichitate, oamenii credeau că îi va proteja chiar i de mucăturile de arpe.

Conform dovezilor tiinifice, marijuana de ciulin de lapte protejează celulele hepatice de toxinele dăunătoare i ajută la regenerarea lor. Din cauza chimiei de care suntem înconjurai, junk food, aer poluat etc., celulele hepatice sunt înfundate cu substane organice nespălate care restricionează circulaia intracelulară. Acest lucru reduce ulterior coninutul de apă al celulelor, care este foarte important pentru metabolism. Reducerea coninutului de apă celulară este urmată de un metabolism problematic în întregul organism, ceea ce pune întregul organism sub stres. Ciulinul de lapte conine substane care susin activitatea enzimelor hepatice i ajută astfel la protejarea celulelor hepatice de aceste toxine.

O componentă importantă a ciulinului de lapte este flavonolignanul silimarină. Acesta este cel mai concentrat în semine, mai puin în frunze sau rădăcină. Ciulinul de lapte este considerat de medicina occidentală contemporană drept un antioxidant a cărui aciune contribuie la digestia normală i la curăarea ficatului. De asemenea, contribuie la meninerea nivelului normal de zahăr din sânge. Acesta susine funcionarea normală a ficatului. De asemenea, are un efect asupra funcionării normale a inimii. În plus, susine i apărarea naturală a organismului i rezistena sa generală.

 

Detoxifiere prin MycoMedica

MycoMedica i marca sa soră YaoMedica au pregătit 3 produse specifice pentru detoxifierea de primăvară.
MycoDetox - o combinaie de ciupercă vitală Reishi i alge Spirulina i Chlorella. Acesta detoxifică organismul i îi susine apărarea naturală. Acest amestec se bazează pe reeta din medicina tradiională chineză Ling Zhi Dan Shui Jie Mao San.
Ciulin de lapte - pentru producerea acestui amestec se folosete extract de ciulin cu o concentraie de 80% silimarină, care este concentraia optimă pentru problemele hepatice, precum i 30% extract de ciuperci Reishi i extract de rădăcină de păpădie, care completează amestecul.
Detoxifierea ficatului - la baza acestei tincturi stau ierburile chinezeti sau yao. Tinctura de detoxifiere a ficatului se bazează pe reeta medicinei tradiionale chineze Huang Fu Gui Tang.

Pur i simplu, vine primăvara i odată cu ea acel moment frumos în care îi lai ficatul să se odihnească măcar câteva zile. El vă va răsplăti - cu sănătate i linite sufletească. i când îi place corpului să fie sănătos i bine mai mult decât primăvara?