Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Imunitatea nu se referă doar la germeni, ci i la reziliena mentală

Odată cu apropierea toamnei, imunitatea va deveni din nou un concept frecvent menionat.

Dacă vă întrebai cum să vă întării imunitatea? Nu vă ateptai la un răspuns simplu. Imunitatea este legată de multe sisteme din organism. O imunitate slăbită poate fi apoi una dintre cauzele care contribuie la bolile cardiovasculare, inflamaiile cronice, problemele neurologice, bolile intestinale, sindromul oboselii cronice etc.

Sistemul imunitar ne ajută, de asemenea, să meninem homeostazia internă, care este capacitatea organismului de a menine un mediu intern stabil. Acest lucru este extrem de important pentru funcionarea i existena noastră. Să fim capabili să ne echilibrăm mediul intern chiar i atunci când condiiile externe sunt în continuă schimbare.

Prin urmare, este foarte important să ne construim un sistem imunitar puternic. O imunitate bună este fundamentul sănătăii noastre, deoarece este prima linie de apărare împotriva agenilor patogeni dăunători (virui, bacterii, parazii i muli alii).

 

 

 

Imunitatea este, de asemenea, strâns legată de psihicul nostru.

Reziliența mentală sau imunitatea psihologică este capacitatea minții noastre de a rezista stresului, emoțiilor negative și situațiilor de viață dificile. Ea este similară imunității fizice, care ne protejează organismul de boli. O imunitate psihologică puternică ne ajută să facem față mai bine provocărilor vieții și să ne menținem bunăstarea mentală și echanimitatea. În vremurile agitate de astăzi, această capacitate este extrem de importantă.

Cum să devii o persoanărezilientă mental?

Să privim lucrurile prin ochii medicinei chinezeti. Medicina chineză vede corpul nostru ca pe un întreg. Corpul fizic i cel mental sunt strâns legate i un dezechilibru într-o parte va provoca întotdeauna un dezechilibru în cealaltă.

Poetul roman Juvenalis a venit cu ideea că într-un corp sănătos este un spirit sănătos. Dacă ne străduim să meninem un corp sănătos, este foarte probabil să avem un psihic puternic i nu orice ne va supăra. i reversul este de asemenea adevărat. Dacă nu suntem puternici fizic i rezisteni, nu vom fi rezisteni psihic. i viceversa. Dacă suntem stresai, ne trăim emoiile puternic sau le suprimăm, partea noastră fizică va începe treptat să sufere. inei întotdeauna cont de faptul că totul este foarte strâns legat.

Deci, dacă ne construim o imunitate fizică puternică, ne vom consolida i rezistena mentală i generală. Acest lucru este uor de spus, dar în practică nu este atât de simplu.

 

 

 

Cum să construim o imunitatepsihologică puternică?

Înainte de a vă spune cum să o facei, haidei să vă spunem care sunt organele responsabile de imunitatea (rezistena) noastră psihologică conform medicinei chineze.

Medicina chineză împarte corpul nostru în cinci sisteme. i fiecare sistem este comandat de un organ (numit i "organe complete" sau Zang). Acestea sunt "efii" care controlează absolut totul în corpul nostru. Atât partea fizică, cât i partea mentală. Fora lor interioară i relaia armonioasă dintre ele sunt responsabile pentru sănătatea noastră, adică i pentru a ne face rezisteni fizic i mental.

 

Inima (Xin):

Inima este considerată sediul sufletului (Shen) i este asociată cu emoia de bucurie. Atunci când Inima este în armonie, mintea este calmă i echilibrată. Dezechilibrul în Inimă poate duce la anxietate, insomnie, palpitaii i confuzie. De asemenea, este bine să reinei că fiecare organ controlează una dintre cele cinci emoii, dar toate emoiile sunt controlate în cele din urmă de Inimă.
 

Ficatul (Gan):

Ficatul este asociat cu emoia furiei i este responsabil pentru buna circulaie a energiei Qi în organism. Dacă această funcie este restricionată, energia Qi va începe să se blocheze i va deveni cauza multor probleme de sănătate. Atât la nivel fizic, cât i psihologic. Un dezechilibru la nivelul Ficatului poate provoca iritabilitate, sentimente de tensiune, frustrare i depresie. Un Ficat sănătos promovează hotărârea i curajul.
 

Splina (Pi):

Splina este asociată cu emoiile de gândire i îngrijorare. Funcia sa este de a transforma alimentele în energie Qi i sânge. Care este combustibilul pentru corpul nostru. La fel cum digeră alimentele, ea digeră i toi stimulii care ne vin din lumea exterioară. Dacă splina este slăbită, nu numai că nu digeră alimentele, dar i procesează prost stimulii externi. Ceea ce duce la diverse dezechilibre psihice. Atunci când splina este în armonie, mintea este clară i capabilă să se concentreze. Dezechilibrul duce la gândire excesivă, rumegare, anxietate i oboseală mentală.
 

Plămânii (Fei):

Plămânii sunt asociai cu emoiile de tristee i durere. Plămânii sănătoi susin respiraia corectă i distribuia energiei Qi în tot corpul. Dezechilibrele pulmonare pot provoca melancolie, tristee i sentimente de separare. Plămânii controlează, de asemenea, pielea i tractul respirator. Prin urmare, ele sunt foarte strâns legate de rezistena noastră fizică.
 

Rinichii (Shen):

Rinichii sunt asociai cu emoia fricii i sunt considerai fundamentul forei vitale i al esenei (Jing). Rinichii sănătoi promovează rezistena la stres i longevitatea. Dezechilibrele pot duce la sentimente de nesigurană, teamă i slăbiciune. Persoanele cu energia Rinichilor slăbită au probleme cu voina i încrederea în sine.

 

În medicina tradiională chineză, există un domeniu care se ocupă cu prevenirea. Yang Sheng Fa, care se traduce ca Arta de a cultiva viaa.

estoasa este un fel de simbol al longevităii. Ea trăiete în mod normal până la vârsta de 150 de ani. Merge linitită prin viaă, deoarece stă ferm pe 4 picioare:

  • alimentaie sănătoasă, alimente de calitate i respectarea cuvintelor de bază ale medicinei chineze - proporionalitatea.
  • pe activitate fizică adecvată i odihnă suficientă
  • pe un somn de calitate i suficient
  • pe emoii adecvate i controlul acestora

Dacă meninem aceste patru domenii în armonie, vom trăi o viaă lungă i sănătoasă.

Sfaturi practice pentru rezilienămentală.

Micai-vă regulat:

Activitatea fizică eliberează endorfine care îmbunătăesc starea de spirit i reduc stresul. Încercai să vă rezervai timp în fiecare zi pentru a merge, a alerga sau a face micare. Qi Gong sau Tai Ji sunt excelente.

 

Controlai-vă emoiile i gândurile:

Gândurile i emoiile sunt adesea ca o turmă de cai în debandadă. Dacă sunt excesive, prelungite sau reprimate, ele pot provoca, de asemenea, probleme de sănătate. De aceea, este bine să le privii ca pe ceva care nu vă aparine, care nu suntei dumneavoastră. Încercai să le observai, să le descriei, dar nu le lăsai să vă controleze. Doar lăsai-le să curgă liber.
 

Fă pace:

Acceptai că viaa nu este întotdeauna uoară i nu iese aa cum ne-o planificăm. Aceasta este realitatea. Nu există scurtături sau secrete care să funcioneze. Uneori trebuie doar să trecem prin ceva. Dar nu vă facei griji, tot ceea ce ni se întâmplă are o semnificaie pentru noi. Lucrurile se întâmplă pentru ca noi să înelegem ceva, să învăăm ceva, să facem o diferenă. i întotdeauna este bine i important pentru noi.
 

Mâncai alimente adevărate:

Mâncai alimente neprocesate. Mâncai alimente variate, de bună calitate, în mod regulat. Nu mâncai în exces. Dacă suntei sănătos, putei mânca aproape orice. În mod rezonabil. Încercai să vă adaptai dieta în funcie de anotimp, vârstă i volumul de muncă.

 

 

Oferii-vă obiective realiste:

Stabilii-vă obiective clare, realizabile i lucrai la atingerea lor pas cu pas. Micile realizări stimulează stima de sine i motivaia. Este o idee bună să inei un jurnal regulat. Acesta vă va ajuta foarte mult la controlul gândurilor i chiar al emoiilor. Seara, evaluai-vă ziua i ateptai cu nerăbdare ce vă vor aduce zilele următoare.

 

Gândii pozitiv:

Încercai să vă concentrai pe aspectele pozitive ale vieii i evitai gândirea negativă. Recunotina i afirmaiile pozitive vă pot îmbunătăi starea mentală.
 

Dormii suficient:

Un somn suficient i de calitate este crucial pentru recuperarea corpului i a minii. Conform medicinei chineze, regenerarea i curăarea organismului au loc noaptea. Meninei un program regulat de somn i creai un mediu confortabil pentru somn. Este important să dormii cât mai mult posibil înainte de miezul nopii.

 

Limitai stresul:

Învăai tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi planificarea, gestionarea timpului i activităile de relaxare. Alocai timp pentru relaxare i ocupai-vă de hobby-uri care vă plac. Este bine să încercai să vă construii reziliena împotriva fricii, dar i să evitai situaiile stresante. Ceea ce nu este uor în lumea agitată de astăzi.
 
 
 

Meninei relaii bune:

Acesta este, pentru noi, cel mai important punct dintre toate. Relaiile bune sunt un aspect foarte important al sănătăii dumneavoastră. Probabil cel mai important. Oamenii se ocupă foarte mult de mâncare i de emoiile lor, dar nu au timp să îi viziteze bunica bolnavă. Lăsai jos telefoanele i lumea virtuală. Fii cu cei dragi aici i acum. Este extrem de important pentru voi.

 

Fii fericii:

Oamenii din ziua de azi au probleme în a fi mulumii i recunoscători. Suntem răsfăai i nu apreciem bucuriile vieii obinuite. Încercai să schimbai acest lucru. Există întotdeauna lucruri pentru care să fii recunoscători i care vă pot face să vă simii mulumii.
 

Meditai în mod regulat:

O practică regulată de mindfulness sau meditaie ajută la calmarea minii, la creterea concentrării i la reducerea anxietăii. Încercai să găsii câteva minute în fiecare zi pentru a medita sau pentru a respira profund. Sau cel puin permitei-vă să stai jos pentru o vreme, să nu facei nimic i doar să vă "holbai la prostie".

 

Mâncai ciuperci:

Ciupercile, i în special ciupercile medicinale, sunt cele mai bune stimulente naturale ale sistemului imunitar. Ele ne ajută să ne adaptăm la condiiile mereu schimbătoare din jurul nostru. i pe lângă imunitatea fizică, ele ajută i la rezistena mentală. Nu numai că resping atacul viruilor i al bacteriilor, dar i al diverilor dăunători mentali care ne "atacă" zilnic din mass-media sau de la persoane negative.