Luni-Vineri 7:00-15:00
50 g ciuperci uscate cu ureche de Iuda
140 g cartofi
500 g sare grunjoasă
400 g dovleac Hokkaido
2 căței de usturoi
2 ouă
25 g făină semi-grosieră
50 g unt
100 g semințe de dovleac
100 g brânză proaspătă de capră
125 g rachetă
sare
piper
cimbru
Se înmoaie urechea de Iuda uscată în apă fierbinte timp de 30 de minute.
Se pune un strat de sare grunjoasă de aproximativ 1 cm grosime pe o tavă de copt, se pun cartofii în el și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 40-45 de minute, până se înmoaie.
Se prepară piureul de dovleac. Se taie în patru dovleacul decojit, se scot semințele și se coace împreună cu cățelul de usturoi și cimbrul proaspăt într-un cuptor preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 25-30 de minute. Se mixează dovleacul prăjit într-un piure omogen și se pune într-o strecurătoare pentru a se scurge de excesul de apă.
Cartofii copți se curăță de coajă și se dau pe răzătoare fină. Se amestecă într-un bol piureul de dovleac, cartofii rași, ouăle și făina semi-grosieră. Se face aluatul. Aluatul trebuie lucrat rapid pentru a se ține bine și a nu se sfărâma (dacă se încorporează prea multă făină, gnocchi-ul va fi dens și nu pufos).
Se transferă aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, se împarte aluatul în mai multe părți cu ajutorul unei carde de patiserie și se întind rulourile. Folosiți cardul pentru a tăia gnocchi de 1 cm lățime. Se pudrează ușor cu făină și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Gătiți gnocchi în apă clocotită sărată până când se înmoaie, aproximativ 3 până la 4 minute. Se ung apoi cu unt rece pentru a preveni lipirea gnocchi-urilor.
Se prăjesc semințele de dovleac. Se sotează urechea de Iuda în unt, se condimentează cu sare și piper.
Așezați gnocchi cu urechea lui Iuda prăjită, rachetă proaspătă,semințe dedovleac prăjite și brânză de capră rasă.
Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total
mai dificil 450 min70 min