Luni-Vineri 7:00-15:00
4 ciuperci Hericium uscate mai mari
4 chifle pentru burger
2 cepe roșii
125 g de salată de miel
60 g de castraveți cornichons
ulei
oțet de orez
sare
paprika dulce
piper cayenne
usturoi granulat
1 baton de usturoi
3 gălbenușuri de ou
ulei
sare
piper
oțet de vin alb
Se înmoaie ciupercile Hericium uscate în apă fierbinte și se lasă să se înmoaie. După 30 de minute, stoarceți excesul de apă. Se pun într-un castron sigilabil. Înțepați Hericium cu o furculiță pentru a le ajuta să absoarbă aromele.
Ungeți ciupercile cu ulei. Amestecați oțetul de orez, sarea, paprika dulce, piperul cayenne și usturoiul granulat. Se înmoaie ciupercile în acest amestec și se lasă la marinat în frigider timp de 1 zi.
Prăjiți apoi Hericiul marinat pe ambele părți (cântărind cu o a doua tigaie, de exemplu) pentru a obține o prăjire frumoasă. Este important ca ciupercile să rămână suculente.
Pregătiți aioli cu usturoi prăjit. Se taie partea de jos a căpățânii de usturoi, se unge cu ulei, sare și piper și se introduce în cuptor pentru prăjire la 170 °C timp de aproximativ 35 de minute, până când usturoiul este moale. Se stoarce usturoiul. Amestecați pasta de usturoi, adăugați gălbenușurile de ou și amestecați cu uleiul. Astfel se va obține maioneza. La final, se condimentează cu sare, piper și puțin oțet de vin alb.
Serviți burgerul pe o chiflă prăjită cu ciuperci, ceapă roșie feliată, verdețuri de câmp și cornichon.
Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total
Ușor 440 min50 min