Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Hericium

IMG_6149

Alte denumiri:

  • Cehă - coral coral
  • Japoneză - yamabushitake
  • Chineză - hóu tóu gū
  • Latină - Hericium erinaceus

Scurtă descriere

Hericium erinaceus, Yamabushitake japonez, Hou Tou Gu chinezesc, Lion's Mane englezesc

Hericium își trage numele ceh și englez de la forma fructului. Acesta seamănă cu un coral marin sau cu o coamă de leu. Fructele au dimensiuni de aproximativ 7-15 cm, dar pot fi mult mai mari, de până la 40 cm. Fructele au formă de cupolă și sunt "zdrențuite" pe partea inferioară, cu proeminențe care seamănă cu niște spini. Hericium crește pe trunchiurile copacilor de foioase răniți și pe butuci, în special în zonele din emisfera nordică. Astfel, poate fi găsit în Europa, Asia și America de Nord.

Hericium este o ciupercă comestibilă și foarte gustoasă. Ea își are locul său în gastronomia popoarelor asiatice. Cu toate acestea, nu este doar un aliment, ci și o ciupercă vitală, care este utilizată în principal în medicina tradițională din Asia, inclusiv în medicina chineză. Dar era cunoscută și de indienii din America de Nord. Abia în secolul al XVIII-lea această ciupercă a fost documentată "științific". Doi micologi s-au ocupat de ea, primul a fost francezul J. B. F. Bulliard, care i-a dat numele Hydnum erinaceus, numele său actual este Hericium Ch. H. Persoon în 1797.

Dorim să vă informăm că site-ul nostru nu mai poate face afirmații care ar putea da impresia vreunui efect medicinal al ierburilor sau ciupercilor. Legislația actuală a UE interzice acest lucru. Chiar dacă medicina tradițională chineză există de mii de ani și a fost testată pe nenumărați pacienți. În același timp, nu trebuie să menționăm efectele dovedite de studiile științifice contemporane. Dar noi credem în bunul simț al clienților noștri. Pentru informații detaliate despre ierburi și ciuperci, vă rugăm să căutați sursele publice disponibile pe Internet. De exemplu, informații valoroase pot fi găsite la www.tcmencyklopedie.cz.

Surse de informații despre ciupercile vitale:
Martin Powell - Ciuperci medicinale Un ghid clinic
Pavel Valíček - Ciupercile și efectele lor medicinale
G.M. Halpren, A.H. Miller - Medicinal Mushrooms Ancient Remedies dor Modern Ailments
G.M. Halpren - Ciuperci vindecătoare
Christopher Hobbs - Ciuperci medicinale: o eclipsă de tradiție, vindecare și cultură
Robert Rogers - Farmacia ciupercilor
Vladimir Ando - Farmacologia medicinei chineze clasice
Radomir Soch, Alexandr Jegorov - Encyclopedia of Medicinal Mushrooms
Bensky - Materia medicală