Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Ciupercă

IMG_6334

Alte denumiri:

  • Cehă - ciupercă stridie
  • Latină - Pleurotus ostreatus

Scurtă descriere

Ciuperca stridie(Pleurotus ostreatus, ciuperca stridie) este o ciupercă lemnoasă, gustoasă, care poate fi întâlnită și la noi în țară și care se vinde în mod obișnuit în supermarketuri. Ciuperca își trage numele de la forma și culoarea sa, care seamănă cu o stridie. Ciuperca are un capac cu un diametru de 5-35 cm. Ciupercile tinere au un capac plat, care ulterior se aplatizează și ia forma unei stridii de culoare gri spre albastru-gri. Ciuperca crește în ciorchini care pot cântări câteva kilograme.

În sălbăticie, se găsește din mai până în lunile de iarnă, dacă temperatura nu scade prea mult, în special în pădurile de foioase. De asemenea, este cultivată în scopuri comerciale, deoarece este foarte solicitată. Ciuperca a fost utilizată timp de secole în medicina tradițională chineză, primele înregistrări scrise fiind încă din Shennong Bencao Jing materia medica a medicinei tradiționale chineze. Cultivarea sa artificială datează din 199 d.Hr. Pe continentul european, ciuperca a fost descrisă pentru prima dată în 1775 de N. J. Freiherr, un naturalist danez. El a numit-o Agaricus ostreatus. Denumirea a fost schimbată de micologul german P. Kummer.

Acesta conține un număr mare de substanțe bioactive.

Dorim să vă informăm că site-ul nostru web nu mai poate face afirmații care ar putea da impresia unui efect terapeutic al ierburilor sau ciupercilor. Legislația actuală a UE interzice acest lucru. Chiar dacă medicina tradițională chineză există de mii de ani și a fost testată pe nenumărați pacienți. În același timp, nu trebuie nici măcar să menționăm efectele demonstrate de studiile științifice contemporane. Dar noi credem în bunul simț al clienților noștri. Pentru informații detaliate despre ierburi și ciuperci, vă rugăm să căutați sursele publice disponibile pe Internet. De exemplu, informații valoroase pot fi găsite la www.tcmencyklopedie.cz.

Surse de informații despre ciupercile vitale:
Martin Powell - Ciuperci medicinale Un ghid clinic
Pavel Valíček - Ciupercile și efectele lor medicinale
G.M. Halpren, A.H. Miller - Medicinal Mushrooms Ancient Remedies dor Modern Ailments
G.M. Halpren - Ciuperci vindecătoare
Christopher Hobbs - Ciuperci medicinale: o eclipsă de tradiție, vindecare și cultură
Robert Rogers - Farmacia ciupercilor
Vladimir Ando - Farmacologia medicinei chineze clasice
Radomir Soch, Alexandr Jegorov - Encyclopedia of Medicinal Mushrooms
Bensky - Materia medicală