Luni-Vineri 7:00-15:00
20 g pulbere Maitake
4 piepturi de rață
450 g cartofi fierți
350 g făină grosieră
300 g mure proaspete
80 g unt
20 g unt pentru prăjirea murelor
ulei pentru prăjit
2 căței de usturoi
30 g zahăr
sare
cimbru
Se curăță cartofii de coajă, se taie în cuburi mai mici, se fierb până se înmoaie și se scurg parțial. Se lasă doar puțin lichid, se presară cu făină grosieră, se condimentează cu sare și se combină aluatul. Puteți adăuga făină la nevoie până când aluatul se lipește. Apoi lăsați aluatul să se răcească puțin.
Se încălzește uleiul într-o cratiță la aproximativ 140 °C. Se modelează crochete de cartofi și se prăjesc până devin aurii. Cât sunt încă fierbinți, se tăvălesc prin pudra de ciuperci Maitake.
Se sărează pieptul de rață și se taie cu grijă pielea în formă de grilaj (nu se taie carnea).
Așezați pieptul cu pielea în jos într-o tigaie rece. Apoi începeți să rumeniți încet carnea de pe piele (îndepărtați grăsimea și folosiți-o la gătitul ulterior). Odată ce pielea este aurie, se adaugă untul, cățeii de usturoi, cimbrul și se întoarce pieptul cu partea cu carne în jos. Se prăjește timp de 1 minut.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C cu pielea în sus timp de 3 minute. Se scoate carnea și se lasă să se odihnească timp de aproximativ 10 minute. Carnea va ajunge la aproximativ 54 °C (mediu în sânge).
Acum se prepară sosul proaspăt de mure. Se rumenesc murele în unt până când sunt complet fierte, apoi se adaugă 30 g de zahăr. Se lasă zahărul să se dizolve și apoi se mixează. Strecurați sosul printr-o sită fină și serviți.
Se servește pe o farfurie.
Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total
mai dificil 430 min70 min