Luni-Vineri 7:00-15:00
Toate produsele
60 g ciuperci Agaricus uscate
450 g cartofi
150 g de făină simplă
50 g nuci
250 g caise
100 g zahăr
20 ml oțet de vin alb
mentă
unt
vârf de sare
400 g smântână
30-50 g gem după gust
Se fierb cartofii cu coajă în apă sărată până se înmoaie și se lasă să se răcească. Se curăță cartofii de coajă și se rad mărunt, se amestecă cu făina și sarea.
Într-o tigaie, se prăjesc ciupercile întregi în unt, se adaugă nucile, 50 g de zahăr și se lasă să se caramelizeze, apoi se adaugă oțetul de vin alb.
Se taie caisele în două și se prăjesc în tigaie. Se presară cu 50 g de zahăr și se caramelizează.
Împărțiți aluatul de cartofi în bucăți mai mici și întindeți-l în clătite, prăjiți-le într-o tigaie uscată până devin aurii și ungeți-le cu unt topit.
Pentru umplutură, preparați smântână cu gemul preferat (cum ar fi gemul de zmeură, pe care l-am folosit noi).
Serviți cu ciuperci caramelizate, caise și mentă proaspătă.
Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total
ușor 430 min40 min