Luni-Vineri 7:00-15:00
Maitake(Grifola frondosa, Hui Shu Hua, Hen of the Woods) este o ciupercă care distruge lemnul. Acestea sunt comestibile și foarte gustoase. Sunt rar întâlnite în natură, dar habitatul lor este în emisfera nordică. Fructele Maitake sunt anuale și, după cum sugerează și numele, formează ciorchini mari care pot cântări zeci de kilograme. Acestea se găsesc la baza trunchiurilor și rădăcinilor copacilor cu frunze căzătoare. Sunt recoltate toamna, cel mai adesea în septembrie și octombrie. Maitake este, fără îndoială, cel mai bine cunoscut mai ales în Asia, unde este folosit în prepararea mâncărurilor. Sursele istorice explică de ce este numită și ciuperca dansatoare (traducere din japoneză), deoarece era o mare fericire să găsești această ciupercă, iar "culegătorii de ciuperci" dansau literalmente de bucurie pentru "captura" lor. Medicina tradițională chineză folosește efectele Maitake de foarte mult timp. Aceasta este descrisă în surse din dinastia Han (206-210 d.Hr.), se află, de asemenea, în "ierbarul chinezesc" Shen Nong Ben Cao Jing. Începând cu aproximativ anii 1980, Maitake a fost cultivată artificial, în scopuri comerciale.
Dorim să vă informăm că site-ul nostru web nu mai poate face afirmații care ar putea da impresia vreunui efect medicinal al ierburilor sau ciupercilor. Legislația actuală a UE interzice acest lucru. Chiar dacă medicina tradițională chineză există de mii de ani și a fost testată pe nenumărați pacienți. În același timp, nu trebuie să menționăm efectele dovedite de studiile științifice contemporane. Dar noi credem în bunul simț al clienților noștri. Pentru informații detaliate despre ierburi și ciuperci, vă rugăm să căutați sursele publice disponibile pe Internet. De exemplu, informații valoroase pot fi găsite la www.tcmencyklopedie.cz.