Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Ciulin de lapte

ciulin de lapte-floriță-semințe

Alte denumiri:

  • Cehă - Ciulin de lapte
  • Latină - Silybum marianum

Scurtă descriere

Ciulinul de lapte este o plantă medicinală importantă care este cunoscută și sub denumirile de ciulin de lapte, ciulin comun, ciulin de lapte etc. Acestea sunt denumiri istorice. Denumirea actuală a fost dată plantei în 1989. Ciulinul face parte din familia Asteraceae, familia stelelor. Este o plantă anuală sau bienală care poate crește până la 250 cm înălțime, dar cel mai adesea ajunge la 150 cm. Tulpina și frunzele sunt păroase, iar partea superioară a tulpinii este ramificată. Frunzele relativ mari au marginile dințate. Frunzele sunt rigide și palide. Frunzele terestre formează rozete. Ciulinul produce flori purpurii, iar după înflorire produce fructe, adică achene păroase. Ciulinul de lapte poate fi găsit în multe locuri. Teritoriul său inițial a fost Insulele Canare, pe continent, în jurul Mării Mediterane, în Antarctica și Asia Mică. De acolo, s-a răspândit în întreaga lume. Se găsește până la 700 de metri deasupra nivelului mării. Se găsește cel mai adesea pe soluri argiloase și nisipoase. Ciulinul de lapte necesită un sol suficient de bogat în nutrienți. În forma sa sălbatică, poate fi găsit în lanuri, composturi etc. Ciulinul de lapte este cunoscut de mai multe secole. Sunt documentate texte din Grecia și Roma antică. A început să fie utilizat mai mult în secolul al XVI-lea. A fost folosit de vindecătorii și medicii din acea vreme. Au fost produse diferite tipuri de decocturi, extracte și tincturi, utilizate în principal pentru probleme ale cavității abdominale, adică stomac, intestine și ficat. Fructele și semințele de ciulin de lapte sunt utilizate în principal, frunzele sau rădăcina fiind mai puțin utilizate.

Ingrediente:

Compoziția fructelor și semințelor, care sunt cel mai frecvent utilizate, indică și efectele sale. Cele mai importante sunt, fără îndoială, substanțele aparținând complexului silimarin, flavonoidele: silibina A, silibina B, izosilibina A, sosilibina B, silicristina, dehidrosilibina, apigenina și silidianina. Flavonoidele precum silandrina, silybinome, silyhermin etc. sunt separate. Semințele conțin, de asemenea, o proporție ridicată de lipide, acizi grași, unde predomină cei mai potriviți pentru noi, adică nesaturați. Acestea includ acidul linoleic, acidul oleic, acidul palmitoleic etc. Uleiurile esențiale sunt o altă componentă importantă, de exemplu gamma cadinena și alfa pinena sunt prezente în semințe. De asemenea, sunt prezenți compuși terpenici precum limonen, terpinen-4-ol, beta cariofilen și alfa humulen. Polizaharidele, aminoacizii (de exemplu, lizina, treonina, glicina, leucina...), vitaminele și mineralele sunt, de asemenea, parte integrantă a ciulinului de lapte.

Mențiuni de sănătate aprobate în conformitate cu UE:

Multe substanțe cu efecte benefice sunt ascunse în semințe și fructe. Au fost efectuate numeroase studii cu ciulinul laptelui, atât în laborator, cât și în clinică pe voluntari.

Printre efectele cu adevărat bine stabilite și recunoscute ale ciulinului de lapte se numără influența sa asupra funcției anumitor organe și procese din organism:

  • digestia normală și funcția hepatică, curățarea
  • Antioxidant
  • Niveluri normale de zahăr în sânge
  • Funcția normală a inimii
  • Apărări naturale - imunitate

Vă informăm că site-ul nostru web nu mai poate face afirmații care nu sunt afirmații de sănătate aprobate de UE și care ar putea da impresia unui efect medicamentos al ierburilor sau ciupercilor. Legislația actuală a UE interzice acest lucru. Aceasta în ciuda faptului că medicina tradițională chineză funcționează de mii de ani și a fost testată pe nenumărați pacienți. În același timp, nu trebuie să menționăm efectele dovedite de studiile științifice contemporane. Dar noi credem în bunul simț al clienților noștri. Pentru informații detaliate despre ierburi și ciuperci, vă rugăm să căutați sursele publice disponibile pe Internet. De exemplu, informații valoroase pot fi găsite la www.tcmencyklopedie.cz.

Surse de informații despre ciupercile vitale:
Martin Powell - Ciuperci medicinale Un ghid clinic
Pavel Valíček - Ciupercile și efectele lor medicinale
G.M. Halpren, A.H. Miller - Medicinal Mushrooms Ancient Remedies dor Modern Ailments
G.M. Halpren - Ciuperci vindecătoare
Christopher Hobbs - Ciuperci medicinale: o eclipsă de tradiție, vindecare și cultură
Robert Rogers - Farmacia ciupercilor
Vladimir Ando - Farmacologia medicinei chineze clasice
Radomir Soch, Alexandr Jegorov - Encyclopedia of Medicinal Mushrooms
Bensky - Materia medicală