Luni-Vineri 7:00-15:00
4 fileuri de păstrăv
caviar de păstrăv
300 g mazăre
250 g unt (200 g pentru sosul de unt, 50 g pentru rumenirea păstrăvului)
70 ml smântână
2 linguri ulei de floarea soarelui
60 g ciuperci Shiitake uscate
300 ml apă
200 ml oțet
100 g zahăr cristal
Se amestecă ingredientele pentru saramură - apă, oțet și zahăr - și se fierb. Se adaugă ciupercile Shiitake tăiate în bucăți mari și se fierb scurt. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la aburit.
Între timp, se fierbe mazărea în apă clocotită timp de 1-2 minute și se răcește în gheață.
Prăjiți păstrăvul în ulei la foc mediu. Se prăjește pe piele, pe care ați uscat-o bine în prealabil. Când pielea are o culoare aurie, adăugați cubul de unt și ungeți pielea cu unt timp de aproximativ 2 minute.
La final, pregătiți sosul de unt. Se pune deoparte shiitake-ul din saramură și se reîncălzește lichidul. Se ia de pe foc și se încorporează treptat untul rece. Este important ca untul să nu se închege. La final, adăugați puțină smântână și bateți. Se va forma un sos cremos. Dacă nu este suficient de gros, trebuie să adăugăm mai mult unt.
Serviți păstrăvul pe o farfurie, turnați sosul peste el și adăugați mazărea aburită, ciupercile feliate și caviar după gust.
Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total
mai dificil 4 30 min40 min