Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Ravioli umplute cu Shiitake și bryndza cu sos beurre blanc

Ravioli umplute cu Shiitake și bryndza cu sos beurre blanc

Cartea de bucate MycoMedica

Ingrediente:

30 g ciuperci Shiitake uscate

100 g pancetta

2 căței de usturoi

2 șalote

125 g de bryndza

70 ml smântână

300 g mazăre (proaspătă)

250 g unt

vin alb semidulce

oțet de vin

câteva picături de ulei de arpagic

piper

sare

Ingrediente pentru ravioli:

400 g de făină simplă

4 ouă

1 lingură ulei de măsline

sare

Procedură:

Se înmoaie ciupercile Shiitake uscate în apă fierbinte timp de 30 de minute.

Se prăjește pancetta uscată (va elibera suficientă grăsime). Prăjiți ciupercile tăiate în bucăți mai mici în grăsime. Se fierbe mazărea în apă clocotită timp de 1-2 minute și se răcește în gheață.

Acum pregătiți aluatul pentru ravioli. Se pudrează blatul de bucătărie cu făină și se face o fântână în el. Bateți un ou în fântână, adăugați un vârf de cuțit de sare și o lingură de ulei de măsline. Se lucrează aluatul pentru a-l face neted și puțin lipicios (se poate face și într-un robot de bucătărie). Se împarte aluatul în bucăți mai mici, se pudrează cu făină și se întinde în foi subțiri, în care se taie rondele (dacă nu aveți un cutter, puteți folosi un pahar).

Acum pregătiți umplutura. Bateți bryndza cu puțină smântână, adăugați sare, piper, ciuperci prăjite și puneți această umplutură într-o pungă de patiserie cu vârf.

Se stoarce umplutura în mijlocul rondelelor și se ung ușor marginile foii de patiserie cu apă. Așezați deasupra a doua rundă și apăsați marginile împreună. Se fierbe în apă clocotită timp de aproximativ 3 până la 4 minute.

La final, se prepară sosul beurre blanc. Se rumenesc eșalotele și usturoiul în unt. Se adaugă vinul alb semidulce și oțetul de vin. Se aduce la fierbere și apoi se strecoară. Se încălzește din nou lichidul strecurat, se ia de pe foc și se încorporează treptat untul rece. Este important ca untul să nu se închege. La final, se adaugă restul de smântână și se bate. Se va forma un sos cremos. Dacă nu este suficient de gros, trebuie adăugat mai mult unt. Se adaugă mazărea aburită în sosul beurre blanc și se încălzește ușor. Nu-l fierbeți sau se va închega!

Se servește pe o farfurie. Mai întâi ravioli, apoi turnați sosul peste ei, presărați cu pancetta prăjită și stropiți cu ulei de arpagic.

Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total

mai dificil 425 min60 min