Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Shiitake

Latină: Lentinula edodes

Cehă: Lentinula edible

Chineză: Xiang Gu 故乡

Japoneză: Shiitake

Vitalaciupercă Shiitake este una dintre cele mai populare ciuperci delicatese din Japonia. Este cultivată acolo de peste 2.000 de ani. Este numită "ciupercă parfumată" în China și "ciupercă de stejar" în Japonia. Această "regină printre ciuperci" este excelentă atât în bucătărie, cât și în medicină.

Este originară din regiunile subtropicale din estul și sud-estul Asiei. Este o ciupercă corizoidă, lemnoasă, care folosește lemnul pe care crește ca sursă de nutrienți pentru creșterea sa. Se găsește pe copaci răniți, trunchiuri, butuci, ramuri căzute ale copacilor, în general foioși. De asemenea, ciuperca poate crește pe bușteni. Ciuperca solzoasă produce corpuri fructifere de 5-10 cm în diametru. Capacul este de culoare maro deschis până la maro închis, cu o ușoară nuanță brun-roșcată. Centrul este închis la culoare, cu solzi. Pulpa este fermă și are un gust și o aromă puternice și distinctive.

În Japonia, există scrieri datând din anul 199 d.Hr. care descriu utilizarea Shiitake pentru tratarea bolilor. Tribul Kyusua l-a adus ca dar împăratului japonez. În ierbarul chinezesc, Shiitake este denumit elixirul vieții. Multe texte privind utilizarea Shiitake datează din dinastia Sung (960-1127 d.Hr.). În această perioadă Shiitake a început să fie cultivat în China.

Acesta a fost necunoscut lumii științifice pentru o lungă perioadă de timp. A fost descris pentru prima dată și inclus în sistemul plantelor în 1877 de către M. J. Berkeley. Acesta a denumit-o Agaricus edodes. Abia în 1976 D. Pegler a redenumit-o și a reclasificat-o în genul Lentinula.

Caracteristici în conformitate cu medicina tradițională chineză

Natura: neutră

Gust: dulce

Tropism: Stomac, Splină, Plămân

Principalele efecte conform medicinei tradiționale chineze:

Când folosim ciuperca vitală Shiitake pentru menținerea sau îmbunătățirea sănătății?

1) Întărește splina și centrul

Observație:

Splina este responsabilă pentru menținerea sângelui în vasele de sânge. Acest lucru se face prin intermediul mușchilor mici de-a lungul vaselor de sânge. Splina controlează mușchii și atunci când Qi-ul său este puternic, sângele curge în vasele de sânge și nu se revarsă.

2) Promovează peristaltismul

3) Sindrom metabolic

Note:

Supraponderalitatea/obezitatea, hipertensiunea arterială, glicemia crescută și lipidele sanguine crescute (colesterol sau trigliceride) sunt denumite colectiv sindrom metabolic. Sindromul metabolic este o problemă larg răspândită asociată civilizației moderne, care trăiește în exces.

4) Scade nivelul homocisteinei

Note: Nivelurile ridicate de homocinetoză pot duce la

Nivelurile ridicate de homocisteină din sânge sunt considerate a fi un indicator al riscului crescut de ischemie cardiacă, infarct miocardic, ateroscleroză, tensiune arterială crescută sau chiar cancer. Se găsește, de asemenea, în tulburările neurologice (demență).

5) Probleme cardiovasculare

6) Reglarea sistemului imunitar

Note:

Datorită tropismului său, Shiitake poate fi folosit pentru a întări sistemul imunitar în general, în special la persoanele care sunt predispuse la infecții respiratorii și răceli frecvente.

Dacă sistemul imunitar este slăbit semnificativ, se administrează cu Agaric. Dacă imunitatea este slăbită încă din copilărie, combinați cu Cordyceps.

6) Suport pentru tratamentul cancerului

7) Tuse și astm

8) Probleme ale pielii

9) Boli reumatoide

10) Osteoartrită

11) Osteoporoză

12) Protejează ficatul

13) Reduce placa dentară

Utilizare mai puțin frecventă a Shiitake în practica clinică:

Ce să rețineți:

Shiitake cel mai întărește centrul și extinde Qi și sânge. Ajută la congestie și dificultăți de respirație.