Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Paste Shiitake cu cremă proaspătă de casă

Paste Shiitake cu cremă proaspătă de casă

9. Shiitake tstoviny copie

Ingrediente pentru paste Shiitake:

50 g de ciuperci Shiitake uscate

400 g paste proaspete

150 ml vin alb

450 ml crème fraîche (rețeta de mai jos)

3 căței de usturoi

2 șalote

40 g unt

parmezan

sare

piper

Ingrediente pentru crème fraîche:

500 ml minimum 33% smântână de frișcă (de preferință pasteurizată)

2 linguri de lapte bătut gras

Procedură pentru paste Shiitake:

Înmuiați ciupercile Shiitake uscate în apă fierbinte timp de 30 de minute. După aceea, scurgeți excesul de apă.

Fierbeți pastele în apă sărată pentru a le face de mărimea unei mușcături.

Se toacă fin șalota, se feliază usturoiul și se prăjește în unt. Se prăjesc ciupercile tăiate felii și se toarnă vinul alb. Lăsați alcoolul să se evapore și adăugați pastele fierte cu puțină apă cu amidon (apa în care s-au fiert pastele).

La final, se amestecă cu crème fraîche pentru a obține un sos cremos. Se condimentează cu sare și piper și se presară cu parmezan. Se servește pe o farfurie.

Procedeu pentru crème fraîche făcută în casă:

Într-un borcan, se amestecă smântâna cu laptele bătut și se acoperă cu folie sau hârtie de copt. Se lasă borcanul la temperatura camerei (22-25 °C) timp de 12 până la 24 de ore, până când crema se îngroașă. Dacă nu s-a îngroșat după 24 de ore, se pune într-un loc mai cald. Se amestecă crema finită și se răcește în frigider.

Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total

Ușor 410 min30 min