Luni-Vineri 7:00-15:00
50 g de ciuperci Shiitake uscate
400 g paste proaspete
150 ml vin alb
450 ml crème fraîche (rețeta de mai jos)
3 căței de usturoi
2 șalote
40 g unt
parmezan
sare
piper
500 ml minimum 33% smântână de frișcă (de preferință pasteurizată)
2 linguri de lapte bătut gras
Înmuiați ciupercile Shiitake uscate în apă fierbinte timp de 30 de minute. După aceea, scurgeți excesul de apă.
Fierbeți pastele în apă sărată pentru a le face de mărimea unei mușcături.
Se toacă fin șalota, se feliază usturoiul și se prăjește în unt. Se prăjesc ciupercile tăiate felii și se toarnă vinul alb. Lăsați alcoolul să se evapore și adăugați pastele fierte cu puțină apă cu amidon (apa în care s-au fiert pastele).
La final, se amestecă cu crème fraîche pentru a obține un sos cremos. Se condimentează cu sare și piper și se presară cu parmezan. Se servește pe o farfurie.
Într-un borcan, se amestecă smântâna cu laptele bătut și se acoperă cu folie sau hârtie de copt. Se lasă borcanul la temperatura camerei (22-25 °C) timp de 12 până la 24 de ore, până când crema se îngroașă. Dacă nu s-a îngroșat după 24 de ore, se pune într-un loc mai cald. Se amestecă crema finită și se răcește în frigider.
Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total
Ușor 410 min30 min