Selectați țara în care doriți ca produsele să fie livrate. Vom personaliza site-ul în consecință, astfel încât să puteți selecta transportul și să plătiți pentru comanda dvs.

Taco de birria cu Maitake

Taco de birria cu Maitake

5. Taco de birria cu copie Maitake

Ingrediente pentru frigărui de porumb:

280 g de făină de porumb masa harina (dacă nu o găsiți, puteți folosi 170 g de făină simplă de porumb)

110 g de făină simplă de grâu

200 ml apă călduță

un vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru carnea de vită jerky:

800 g piept de vită

50 g ciuperci Maitake uscate

400 g ceapă albă

1,5 l bulion de vită

500 g roșii polpa

15 g ardei iute uscat

oțet de vin roșu

sare

piper

oregano mexican

frunze de dafin

Allspice

20 g unt

ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru salsa verde:

1 cutie de Tomatillos

ardei jalapeño verzi proaspeți

1 ceapă albă

1 coriandru proaspăt

zahăr din trestie

Procedeu pentru frigărui de porumb:

Într-un bol, se amestecă făina și sarea. Adăugați apa și lucrați cu mâinile pentru a obține un aluat care nu se lipește de mâini, dar nu este prea uscat. Se împarte în bile de dimensiuni egale, se întind clătite subțiri și se prăjesc într-o tigaie încinsă pe ambele părți (1-2 minute) până când clătita este umflată și de culoare aurie.

Se pun clătitele într-un prosop de vase și se lasă la abur. Clătitele se vor înmuia frumos și vor fi ușor de lucrat.

Procedeul pentru carnea de vită jerky:

Se înmoaie ciupercile Maitake uscate în apă fierbinte timp de 30 de minute. Se scurg în apă fierbinte timp de 30 de minute. Apoi se rumenesc în unt și se pun deoparte.

Sărați, piperați și prăjiți carnea în ulei de floarea-soarelui pentru a se colora și lăsați deoparte. Se prăjește apoi ceapa albă tocată mărunt în grăsime și se adaugă polpa de roșii.

Se pune carnea înapoi în baza de roșii și se toarnă bulionul de vită, astfel încât carnea să fie scufundată, și se adaugă foaia de dafin, condimentele și oregano mexican (are o aromă mai puternică decât cel italian).

Se înmoaie ardeiul iute uscat în apă fierbinte și se lasă să se înmoaie. Se îndepărtează semințele, se macină până se obține o pastă cu puțin oțet de vin roșu și apa în care a fost înmuiat ardeiul iute. Se adaugă la carne. Se fierbe timp de 2 până la 3 ore, până când carnea devine fragedă. Se scoate carnea, se mărunțește cu o furculiță și se toarnă sosul de roșii.

Se pune deoparte o parte din sos pentru prăjirea clătitelor.

Procedeu pentru salsa verde:

Puneți tomatllios, jalapeño verde proaspăt, ceapa albă, coriandru și puțin zahăr de trestie într-un blender și amestecați.

Servirea:

Se înmoaie clătitele în sos de roșii și se prăjesc pe ambele părți. Așezați pe clătite carnea, Cheddarul ras, ceapa roșie tocată mărunt, coriandru proaspăt, salsa verde, Maitake prăjit și lime.

Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total

Dificultate 4 50 min180 min